Vyšnių saldus vynas gali būti derinamas su įvairiais patiekalais. Štai keletas derinimo idėjų:
Mėsa: Vyšnių vynas puikiai dera su raudona mėsa tokia kepta jautiena, ėriena. Šis vynas gerai papido turtingus ir riebius mėsos patiekalus.
Paukštiena: Vynas labai tiks prie vištienos ir antienos patiekalų. Ypatingai praturtins keptos anties krūtinėlę pateiktą su saldžiarūgščiu padažu.
Sūriai: Vyšnių saldus vynas dera su aštresniais sūriais, tokiais kaip mėlynasis, ožkų sūris ar čederis. Vynas ir sūris kartu sukurs harmoningą balansą.
Desertas: Tamsusis šokoladas su vyšnių užpilais arba šokoladiniai pyragai puikiai papildo vyšnių sausą vyną. Vyšnių saldus vynas puikiai derės su vaisių pyrgais ar net želė su uogomis.
Eksperimentuokite su derinimais ir raskite tai, kas labiausiai patinka!
Vyšnių saldų vyną rekomenduojame vartoti 16–18 °C temperatūros. Ši temperatūra vynui leis atskleisti savo aromatus, nes per žema temperatūra gali sumažinti skonio intensyvumą.