Keletas idėjų prie kokių patiekalų derinti šį vyną:
Mėsa: Juodųjų serbentų saldus vynas puikiai derės su jautienos kepsniais. Avienos kepsniai ir troškiniai gali puikiai papildyti šio vyno skonį.
Sūriai: Mėlynieji ar panašūs aštresni sūriai puikiai papildo serbentų skonį. Čederio arba guoda sūrių skoniai puikiai susijungia su juodųjų serbentų vyno rūgštingumu.
Azijietiška virtuvė: Kepta vištiena ar jautiena su sojos padažu ir prieskoniais gali gerai derėti su juodųjų serbentų vynu, kadangi šis vynas papildys saldžiai pikantiškus padažus.
Viduržemio jūros patiekalai: Kepta žuvis, ypač raudonoji žuvis (pvz., tunas, paltusas) su citrusais ir prieskoniais, taip pat gali būti puikus pasirinkimas šiam vynui.
Desertas: Tamsus šokoladas su uogų įdaru arba šokoladiniai pyragai su vaisių užpilais gali išryškinti vyno skonio niuansus. Šis vynas puikiai tiks prie vaisinių tartų.
Šis vynas yra savaime intensyvaus skonio aromatingas, tad jis gali praturtinti daugelį patiekalų. Eksperimentuokite su derinimais ir raskite tai, kas labiausiai patinka!
Optimaliausia tiekimo temperatūra yra apie 12–14 °C. Tokioje temperatūroje vynas išryškina savo aromatus ir skonius.