Agrastų sausas vynas gali būti derinamas su įvairiais patiekalais. Štai keletas derinimo idėjų:
Paukštiena: Dera prie grilyje keptos vištienos ar antienos patiekalų, kuriems naudojami žolelių padažai.
Mėsos patieklai: Derinkite su kiaulienos patiekalais. Svarbu, kad mėsos patiekalai nebūtų pernelyg aštrūs, kad vynas galėtų išryškinti savo šviežią ir energingą skonį.
Salotos: Agrastų sausą vyną rekomenduojame derinti su salotomis, kuriose yra šviežių uogų, pavyzdžiui, braškių ar aviečių, arba su citrusiniais vaisiais, tokiais kaip apelsinai.
Sūriai: Vynas puikiai derės prie mėlynojo, fetos ar ožkų sūrio.
Šis vynas yra savaime gaivus ir aromatingas, tad jis gali praturtinti daugelį patiekalų. Eksperimentuokite su derinimais ir raskite tai, kas labiausiai patinka!
Agrastų sauso vyno skoniu geriausiai pasimėgauti, jei jis yra tiekiamas atšaldytas. Optimaliausia tiekimo temperatūra yra apie 8–10 °C. Tokioje temperatūroje vynas išryškina savo aromatus ir skonius. Prieš patiekdami, rekomenduojama laikyti vyną šaldytuve bent kelias valandas, kad jis gerai atvėstų.