Šį išskirtinį vyną rekomenduojame derinti su šiais patiekalais:
Itališka virtuvė: Pomidorų sausas vynas dera su pica, ypač su tradicine Margarita, kurioje yra daug pomidorų padažo, baziliko ir sūrio. Taip pat šis vynas pukiais tiks prie įvairių makaronų patiekalų tokių kaip spaghetti pomodoro, penne arrabbiata ar raviolo su pomidorų ir baziliko įdaru.
Grilintos daržovės: Pomidorų sausas vynas tinka prie įvairių grilintų daržovių, tokių kaip baklažanai, cukinijos, paprikos ir svogūnai. Vynas papildys daržovių rūgštumą ir žemišką skonį.
Jūros gėrybės: Šis vynas puikiai tiks prie dorada ar jūros liežuvio, patiekiamo su pomidorų padažu, vynas papildys tiek žuvies, tiek pomidorų skonį.
Eksperimentuokite su derinimais ir raskite tai, kas labiausiai patinka!
Pomidorų sauso vyno skoniu geriausiai pasimėgauti, jei jis yra tiekiamas atšaldytas. Optimaliausia tiekimo temperatūra yra apie 8–10 °C. Tokioje temperatūroje vynas išryškina savo aromatus ir skonius. Prieš patiekdami, rekomenduojama laikyti vyną šaldytuve bent kelias valandas, kad jis gerai atvėstų.